Fejes saláta tökmagos öntettel Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 10 perc kezdőknek átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, reszelő, salátástál
Eljárások: darabolás, szeletelés, kikeverés, reszelés, gyalulás
Adag: 5 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ dl tökmagolaj
5 db fejes saláta
½ dl ecet
1 csokor petrezselyemzöld
1 csipet törött bors
3 cl citromlé
1 dkg só
2 dkg kristálycukor
5 dkg reszelt márványsajt
1 db tojás
Elkészítés:
A megtisztított fejes salátát leveleire szedjük. Az ecettel, citromlével, vízzel, sóval, cukorral salátalevet készítünk, amelyhez hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet, tökmagolajat, reszelt főtt tojást és márványsajtot. A fejessaláta-leveleket előhűtött üvegtányérra helyezzük és a fent leírt salátaöntettel meglocsolva tálaljuk. (Bognár Zoltán mesterszakács)