BAB VÉNUSZKAGYLÓVAL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  drága
Eszközök: kés, keverőtál, szűrő, szűrőlapát, tűzhely, vastagfalú lábas
Eljárások: áztatás, darabolás, szeletelés, hámozás, párolás, szűrés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg szárított fehérbab
50 dkg vénuszkagyló
1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
2 és fél dl fehérbor
2 evőkanál olívaolaj
1 kis fej apróra vágott vöröshagyma
1 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 db babérlevél
ízlés szerint bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A babot egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Az olajat felforrósítjuk, a vöröshagymát és a fokhagymát üvegesre pároljuk benne.

2. A babot hozzáadjuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Babérlevéllel, sóval és borssal fűszerezzük, és 60 percig közepes lángon pároljuk. Közben többször megkeverjük, szükség esetén még egy kis vizet öntünk rá.

3. A kagylót jól megmossuk, a kinyílt kagylókat kidobjuk.

4. A kagylót a babhoz adjuk, és ráöntjük a bort. Amikor a kagylók kinyíltak, a petrezselymet is belekeverjük.