PAPRIKÁS OMLETT Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 25 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: habverő, kés, keverőtál, serpenyő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, fonnyasztás, hámozás, kikeverés, kimagozás, párolás, sütés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db tojás
1 db kimagozott, csíkokra vágott zöld húsú paprika
1 db kimagozott, csíkokra vágott piros húsú paprika
10 dkg szárított sonka
4 db érett, hámozott paradicsom
2 gerezd finomra aprított fokhagyma
1 fej finomra aprított vöröshagyma
5 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. Az olívaolajat mély serpenyőben felforrósítjuk. A vöröshagymát, a fokhagymát és a sonkát megpároljuk benne, majd hozzáadjuk a paprikát, és kissé megfonnyasztjuk.

2. A kockára vágott paradicsomot belekeverjük, és a zöldséget nem egészen puhára pároljuk. Megsózzuk és megborsozzuk.

3. A tojásokat felverjük, és a zöldségre öntjük, de nem keverjük meg. Gyenge tűzön hagyjuk megdermedni. Tálalás előtt tányérra borítjuk.