BÁRÁNYHÚSOS EGYTÁLÉTEL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: keverőtál, konyhai robotgép, mozsár, séfkés, serpenyő, turmixgép, tűzhely, vastagfalú lábas, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, felengedés, forralás, hámozás, kikeverés, kimagozás, párolás, pirítás, sütés, törés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A májat 2 evőkanál olívaolajban megsütjük, majd kivesszük a serpenyőből, és a pirospaprikával és a fehérborral péppé törjük.
2. A bárányhúst nem túl nagy kockákra vágjuk, és párolóedényben a maradék olívaolajon jól megpirítjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát hozzáadjuk, és kis ideig együtt sütjük. Ezután annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, megsózzuk és megborsozzuk. Fedő alatt közepes lángon kb. 40 percig pároljuk.
3. A sárgarépát, a burgonyát, a babérlevelet, a chilipaprikát, a paprikát és az articsókaszívet hozzáadjuk, és belekeverjük a pépes májat. Az egészet felforraljuk, és fedő alatt, gyenge tűzön még kb. 30 percig pároljuk, szükség esetén kevés vizet öntünk még hozzá. Tálalás előtt sóval és borssal ízesítjük.