Migas pásztor módra Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, serpenyő, tűzhely
Eljárások: áztatás, darabolás, szeletelés, hámozás, kikeverés, pirítás, sütés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg száraz fehérkenyér
15 dkg kockára vágott füstölt szalonna
4 gerezd szeletelt fokhagyma
1 dl olívaolaj
vagy
10 dkg sertészsír
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. A kenyeret előző nap kockákra vágjuk, tálba tesszük, és enyhén sós vízzel meglocsoljuk, de ne áztassuk el túlságosan.
2. Jól összekeverjük, és egy éjszakán át állni hagyjuk.
3. A zsírt vasserpenyőben felforrósítjuk, és megpirítjuk benne a szalonnát.
4. A fokhagymát hozzáadjuk, és világossárgára pirítjuk.
5. A kenyérdarabokat is beletesszük, és fakanállal forgatva aranyszínűre sütjük.
Aragóniában általában chorizo kolbásszal és szőlővel tálalják.
A pásztorok migasát gyakran tálalják fehér szőlővel, paprikás kolbásszal és/vagy tükörtojással.
A migas szó szerint egyszerűen kenyérmorzsát jelent.