FÜRJ FÜGÉVEL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Eszközök: kötözőzsineg, papírtörlő, reszelő, séfkés, sütő, tűzálló edény
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, kötözés, párolás, pirítás, reszelés, gyalulás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A fürjeket megmossuk, szárazra töröljük, sóval és borssal bedörzsöljük, és konyhai cérnával formára kötözzük.
2. Egy tűzálló tálat kivajazunk és beletesszük a fürjeket. A fűszercsokrot (pl.: kakukkfű, rozmaring, oregánó), a babérlevelet és a vöröshagymát hozzáadjuk, a fürjeket liszttel megszórjuk.
3. Előmelegített sütőben, 240 °C-on kb. 10 percig pároljuk, amíg a liszt megpirul. A fürjeket megfordítjuk, a fügét hozzáadjuk, fehérborral leöntjük és belekeverjük a csokoládét, 170 °C-on a fürjeket még 10 percig pároljuk. A formában tálaljuk.