„PISZKOS RIZS” Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Eszközök: keverőtál, mozsár, séfkés, szűrőlapát, tűzálló edény, tűzhely, vastagfalú lábas
Eljárások: darabolás, szeletelés, elősütés, felengedés, forralás, főzés, hámozás, kikeverés, párolás, sütés, törés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A nyulat a májával együtt feldaraboljuk, a galambot elnegyedeljük. Az olívaolaj kétharmadát lábosban felforraljuk, és a nyulat, a galambot, valamint a sertésbordát aranyszínűre sütjük benne. Megsózzuk és megborsozzuk, majd kivesszük az olajból és félretesszük.
2. A gombát szintén megsütjük az olajban, és félretesszük.
3. A hagymát és a fokhagymát a pecsenyelében üvegesre pároljuk, a paradicsomot hozzáadjuk, és addig főzzük, amíg a leve kissé elpárolog.
4. Ekkor visszatesszük a húst, a vízzel felöntjük és az egészet fedő alatt 20 percig gyenge tűzön főzzük.
5. A disznóbabot és a rizst is beletesszük és mg 20 percig pároljuk. A rizs ne száradjon ki, szükség esetén öntsünk még hozzá egy kis vizet.
6. A főzési idő felénél adjuk hozzá a gombát és a hurkát. Közben a májat a maradék olajban megsütjük. A májat, az olajat és a petrezselymet mozsárban összetörjük és a főzési idő vége előtt 5 perccel az ételhez keverjük. Tálalás előtt sóval és borssal ízesítjük.