PECORINÓS, ALMÁS, DIÓS PALACSINTA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 20 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, habverő, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, palacsintasütő, sajtkés, serpenyő, szita, tortalapát, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, kevert tészta kikeverése, kimagozás, lerakás/rétegezés, pirítás, sütés, szitálás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 ¾ dl tej
2 db felvert tojás
6 evőkanál méz
15 dkg pecorino sajt
2 nagyobb kimagozott, vékonyra szeletelt alma
12 és fél dkg tisztított, pirított dió
½ teáskanál só
4 evőkanál olvasztott vaj
20 dkg liszt
15 dkg teljes kiörlésű finomliszt
1 teáskanál sütőpor
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A lisztet, a sót, a sütőport tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a tojást, az olvasztott vajat, a tejet. Sózzuk, borsozzuk.

2. Kiolajozunk egy palacsintasütőt. Felhevítjük és 4 evőkanál tésztát öntünk bele. Mindkét oldalát megsütjük. A tésztából 12 palacsinta lesz.

3. A palacsintára szeletelt almát, pirított diót és szeletelt sajtot rakunk. Meghintjük fél evőkanál mézzel, és befedjük egy másik palacsintával. Ismét alma, dió, sajt, méz kerül a palacsintára, majd befedjük a harmadik palacsintával.

4. Díszként sajtszeletet, pirított diót és mézet rakunk rá. Azonnal tálaljuk.