PECORINÓS, ALMÁS, DIÓS PALACSINTA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, habverő, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, palacsintasütő, sajtkés, serpenyő, szita, tortalapát, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, kevert tészta kikeverése, kimagozás, lerakás/rétegezés, pirítás, sütés, szitálás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A lisztet, a sót, a sütőport tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a tojást, az olvasztott vajat, a tejet. Sózzuk, borsozzuk.
2. Kiolajozunk egy palacsintasütőt. Felhevítjük és 4 evőkanál tésztát öntünk bele. Mindkét oldalát megsütjük. A tésztából 12 palacsinta lesz.
3. A palacsintára szeletelt almát, pirított diót és szeletelt sajtot rakunk. Meghintjük fél evőkanál mézzel, és befedjük egy másik palacsintával. Ismét alma, dió, sajt, méz kerül a palacsintára, majd befedjük a harmadik palacsintával.
4. Díszként sajtszeletet, pirított diót és mézet rakunk rá. Azonnal tálaljuk.