Gyümölcssaláta portóival Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: dinnyevágó kés, habverő, hűtőszekrény, kés, keverőtál
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, hűtés, kikeverés, kimagozás, préselés
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg málna
1 nagyobb hámozott, szeletelt kivi
1 kisebb hámozott, cikkekre vágott sárgadinnye
¾ dl portói bor
8 dkg porcukor
¾ dl citromlé
ízlés szerint vegyes gyümölcs
Elkészítés:
1. A cukrot a citromlével és a portói borral addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik.
2. Valamennyi gyümölcsöt tálba töltjük, és a sziruppal leöntjük.
3. Lefedve tálalásig jégbe hűtjük. Édes tejszínhabbal kínáljuk.