ZÖLDSÉGES BÁRÁNYKOTLETT Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: alufólia, fazék, grillrács, kenőecset, keverőtál, séfkés, szűrő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, előfőzés, grillezés, hártyázás, kikeverés, pirítás, sütés, szűrés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A hússzeleteket alaposan lehártyázzuk. A burgonyát megszurkáljuk, és a sütőtökkel együtt sós vízben megfőzzük.
2. Négy alufólialapot szabunk, és a krumplit, a tököt meg az 5 cm vastag szeletekre vágott cukkinit a négy lapra osztjuk. Mindegyikre kicsi vajat és snidlinget rakunk, és a fóliát összehajtva batyukat készítünk. A hússzeleteket meg a zöldségcsomagokat parázs fölé állított roston 4-5 percig sütjük.
3. A mázhoz 1 evőkanál ananászlevet a lekvárral meg a gyömbérrel összekeverünk. A hússzeleteket megfordítva a mázzal megkenjük. A zöldségcsomagokat is megfordítjuk, és még 4-5 percig sütjük. Közben a húst tovább kenegetjük.
4. Végül az ananászszeleteket is a rostra fektetjük, és mindkét oldalukat szépen megpirítjuk.
A húst a sült ananásszal meg a fóliából kibontott zöldséggel tálaljuk.