Indiai sertéskotlett Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: grillrács, hűtőszekrény, kenőecset, keverőtál, műanyagfólia, séfkés
Eljárások: darabolás, szeletelés, grillezés, hártyázás, kikeverés, pácolás, sütés
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 szelet 3 cm vastag sertésborda
A pácléhez:
1 dl baracklekvár
1 dl baracklé
2 kiskanál currypor
¼ kiskanál chilipor
1 evőkanál méz
1 evőkanál olaj
2 evőkanál fehérbor
Elkészítés:
1. A hússzeletekről a zsírt és a hártyát lefejtjük. A pácléhez a barackízt a baracklével, a borral, az olajjal, a mézzel és a chili- meg curryporral alaposan összekeverjük.
2. A húst tálba fektetjük, és a páclevet ráöntve, lefedve 60 percig szobahőmérsékleten pihentetjük.
3. A húst lecsepegtetjük, a páclevet megőrizzük. A szeleteket parázs fölött kb. 10 percig sütjük, közben egyszer-kétszer megfordítjuk, és a félretett páclével kenegetjük.
A sertéshúst csak rövid ideig szabad sütni, nehogy kiszáradjon, de azért átsüljön.
Ha a hús rózsaszínű, és csak kevés zsír van rajta, nyugodtan megvehetjük.