Részeges pecsenye Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fokhagymaprés, grillrács, húsklopfoló, hűtőszekrény, kenőecset, keverőtál, műanyagfólia, reszelő, séfkés
Eljárások: darabolás, szeletelés, grillezés, hámozás, hártyázás, kikeverés, klopfolás, pácolás, reszelés, gyalulás, sütés, törés
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 szelet bélszín
A pácléhez:
1 kis doboz paradicsompüré
2 dl vörösbor
½ kiskanál cayenne-bors
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 fej összevágott vöröshagyma
½ dl olívaolaj
½ kiskanál reszelt citromhéj
2 db babérlevél
Elkészítés:
1. A húsról minden hártyát lebontunk, és a szeleteket egyforma vastagra veregetjük.
2. A pácléhez valókat összekeverjük. A húst tálba fektetjük, és a levet ráöntjük, hogy a szeleteket bevonja. 12 óráig a hűtőszekrényben pácoljuk, időnként megforgatjuk.
3. A páclevet a húsról lecsorgatva, parázs fölé állított roston mindkét oldalán 6-8 percig sütjük, közben a páclével kenegetjük.
A húst vékonyan megolajozott rostra vagy tepsire fektetjük. Ehhez hosszú szárú ecsetet használunk, a kezünkre hosszú szárú, tűzálló kesztyűt húzunk. Olaj helyett szalonnabőr zsíros felével is bedörzsölhetjük a rostot, így a hús majd nem tapad rá.