Mini pizza Posted in: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 50 perc  Munkaidő: 40 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: gyúródeszka, kenőecset, kés, keverőtál, konyhai mérleg, nyújtófa, sütemény kiszúró formák, sütő, tepsi
Eljárások: darabolás, szeletelés, formákkal való kiszúrás, gyúrás, hámozás, kikeverés, kimagozás, nyújtás, sütés

Adag: 1 tepsi (60 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
42 dkg liszt
4 evőkanál tej
12 evőkanál tejszín
8 dkg darabolt vaj
1 csomag sütőpor
A kikenéshez:
igény szerint zsír
A tetejére:
15 dkg vékonyra szeletelt edami sajt
6 dkg szeletelt gomba
6 dkg vékonyra szeletelt szalámi
1 kisebb kimagozott, karikára vágott paradicsom
½ db avokádó
1 kisebb fej vékonyra szeletelt vöröshagyma
5 evőkanál paradicsompüré
1 evőkanál oregánó
4 evőkanál összevágott olívabogyó

Elkészítés:

1. A sütőt közepes hőfokúra (180 °C-ra) bemelegítjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük. A vajat a lisztben ujjbegyünkkel szétmorzsoljuk, majd a tejszínnel meg a tejjel tésztává gyúrjuk.

2. A tésztát fél cm vastagra nyújtjuk, majd 6 cm átmérőjű korongokat vágunk ki belőle, és kizsírozott tepsire fektetjük. A paradicsompürét az oreganóval simára keverjük, és a tésztára kenjük.

3. A többi hozzávalót a tetejére rakjuk, legfelülre a vékony, 2 cm-es szeletekre vágott sajt kerül. 10 percig sütjük, és azon forrón kínáljuk.

A tésztaalapot órákkal hamarabb elkészíthetjük, de a paradicsompüré és az ízesítők csak sütés előtt kerüljenek rá.
A tetejére ízlésünk szerint mást is tehetünk.