CURRYS CSIRKELEVES Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 60 perc  Munkaidő: 30 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: csontozókés, fazék, habverő, keverőtál, séfkés, szűrőlapát, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, habarás, kicsontozás, kikeverés

Adag: 4 főr

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 nagyobb csirkemell
1 kiskanál currypor
8 dl víz
2 db csirkehúsleves-kocka
2 dl tejszín
2 evőkanál liszt
A díszítéshez:
4 szál petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. A csirkemellet a leveskockával kis lángon puhára főzzük. Utána a mellet kiemeljük, lebőrözzük, kicsontozzuk, és a húsát 8 darabba vágjuk.

2. A visszamaradt levet 5-6 percig állni hagyjuk. A tejszínt a liszttel meg a curryporral simára keverjük, és szűrőkanálon keresztül a levesbe öntjük; közben élénken keverjük, nehogy csomós legyen. A tűzre visszatéve, kevergetve kissé besűrítjük.

3. A csirkehúsdarabokra a levest rámerjük, és 1-1 petrezselyemszállal díszítve kínáljuk.