CHILIS-KÍGYÓBABOS TÉSZTA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, fokhagymaprés, kés, keverőtál, konyhai robotgép, lábas, reszelő, szűrő, turmixgép, tűzhely, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, hevítés, keverve sütés, kimagozás, párolás, pirítás, préselés, reszelés, gyalulás, szűrés, turmixolás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A tésztát egy lábos lobogó vízben kb. 1 perc alatt puhára főzzük, majd jól lecsepegtetjük.
2. A fokhagymát, az ázsiai sonkahagymát, a chilit és a koriandergyökeret mozsárba vagy egy kis robotgépbe tesszük, és sima pasztává őröljük – szükség szerint adunk még hozzá egy kis vizet.
3. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntjük az olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Belekeverjük a fűszerkrémet és 1 percig pirítjuk, amíg illatozni kezd. Hozzáadjuk a zöldbabot, keverés közben 2 percig pirítjuk, majd takarékra állítjuk a lángot, ráteszünk egy fedőt, és 2 percig pároljuk. Visszaállítjuk erősre a lángot, beletesszük a halszószt, a pálmacukrot és a kecap manist, és folyamatosan keverve 1 percig főni hagyjuk. Hozzáadjuk a tésztát, és 1-2 perc alatt összeforgatjuk a zöldbabbal, hogy felmelegedjen. Zöldcitromlét csurgatunk rá, majd elosztjuk 4 tányérra, és ropogós sült hagymával, vékonyan felszelt chilivel díszítjük. Zöldcitromgerezdekkel tálaljuk.