Rumos meggy napon érlelve Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: több mint 2 óra kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: keverőtál
Eljárások: lerakás
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 dl rum
6 kg meggy
2 és fél kg kristálycukor
1 késhegynyi szalicil
vagy
1 csapott mokkáskanál benzoesavas nátrium
Elkészítés:
1. A gyümölcsöt kiválogatjuk, megmossuk, leszárazzuk, és alaposan lecsurgatjuk.
2. Nagyméretű befőttesüvegbe (4-5 literes) a cukorral rétegezve lerakjuk, a rumban feloldjuk a tartósítót, és a cukros gyümölcs tetejére öntözzük.
3. Az üveget lezárjuk és napra tesszük. Esténként bevisszük a lakásba, másnap ismét kitesszük. Addig kell a napon érlelni, amíg a cukor feloldódik, és a meggylé ellepi a gyümölcsöt.
Készíthetjük cseresznyéből is, de akkor kevesebb cukor is elég.