Konyakos meggy nyersen Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: keverőtál
Eljárások: kimagozás
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 dl konyak
100 dkg kristálycukor
2 kg érett meggy
5 gramm benzoesavas nátrium
Elkészítés:
1. Az előkészített (kimagozott) meggyet egy mély üveg- vagy porcelánedényben összekeverjük a cukorral és a tartósítóval.
2. 2-3 napig állni hagyjuk, és naponta többször átkeverjük, hogy a cukor jól átjárja.
3. Ha már a cukor tökéletesen feloldódott a meggylében, üvegekbe töltjük és megöntözzük a konyakkal. Celofánnal lekötjük, és a kamrában végleges helyére állítjuk a befőttet.