Édesburgonya parajjal és vízigesztenyével Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 35 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: fokhagymaprés, kés, keverőtál, lábas, reszelő, szűrő, szűrőlapát, tűzhely, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, előfőzés, hámozás, hevítés, keverve sütés, pirítás, reszelés, gyalulás, szűrés, zúzás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg szeletelt vízigesztenye
50 dkg kockára vágott édesburgonya
40 dkg tisztított paraj
2 evőkanál olaj
2 teáskanál reszelt pálmacukor
2 teáskanál sambal oelek
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál olaj
2 evőkanál szójaszósz
A tálaláshoz:
igény szerint párolt rizs

Elkészítés:

1. A kockákra vágott édesburgonyát egy nagy lábosban, lobogó vízben 15 perc alatt puhára főzzük, majd jól lecsepegtetjük.

2. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntjük a zöldségolajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. 1 percig pirítjuk a fokhagymát és a sambal oeleket (cseresznyepaprika-krémet), amíg illatozni kezdenek.

3. Beletesszük az édesburgonyát és a vízigesztenyét, és közepes-erős lángon, folytonos keverés mellett 2 percig sütjük. Közepesre mérsékeljük a lángot, a wokba szórjuk a pálmacukrot, és még 2 percig pirítjuk, amíg a cukor elolvad.

4. Beletesszük a parajt, a szójaszószt és az alaplevet, és addig keverjük, amíg a paraj éppen csak megfonnyad. Párolt rizzsel tálaljuk.