Édesburgonya parajjal és vízigesztenyével Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fokhagymaprés, kés, keverőtál, lábas, reszelő, szűrő, szűrőlapát, tűzhely, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, előfőzés, hámozás, hevítés, keverve sütés, pirítás, reszelés, gyalulás, szűrés, zúzás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A kockákra vágott édesburgonyát egy nagy lábosban, lobogó vízben 15 perc alatt puhára főzzük, majd jól lecsepegtetjük.
2. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntjük a zöldségolajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. 1 percig pirítjuk a fokhagymát és a sambal oeleket (cseresznyepaprika-krémet), amíg illatozni kezdenek.
3. Beletesszük az édesburgonyát és a vízigesztenyét, és közepes-erős lángon, folytonos keverés mellett 2 percig sütjük. Közepesre mérsékeljük a lángot, a wokba szórjuk a pálmacukrot, és még 2 percig pirítjuk, amíg a cukor elolvad.
4. Beletesszük a parajt, a szójaszószt és az alaplevet, és addig keverjük, amíg a paraj éppen csak megfonnyad. Párolt rizzsel tálaljuk.