SZECSUÁNI GARNÉLA TÉSZTÁVAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Eszközök: elektromos vízforraló, fokhagymaprés, keverőtál, séfkés, szűrő, tűzhely, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, forrázás, hámozás, hevítés, julienre vágás, keverve sütés, párolás, pirítás, rák előkészítése, szűrés, zúzás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A tésztát leforrázzuk, és szétválasztjuk a szálakat. Lecsepegtetjük, és hideg csapvízzel felfrissítjük.
2. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntjük az olajat és körbefuttatjuk az edény oldalán. Állandó keverés mellett 1 percig pirítjuk a garnélát (farkával együtt). Hozzáadjuk a bort, gyömbért, fokhagymát, a chilit, és 1 percig pároljuk.
3. Óvatosan belekeverjük a tésztát, és jól összekeverjük. Beletesszük a chilis szójababkrémet és az újhagymát, és erős lángon még 1 percig kevergetjük. Korianderrel megszórva tálaljuk.