ALMAMÁRTÁS Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 40 perc  Munkaidő: 25 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: botmixer, citromnyomó, kés, keverőtál, lábas, reszelő, turmixgép, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, hűtés, kimagozás, préselés, reszelés, gyalulás, turmixolás

Adag: 1 adag (0.4 liter)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 db hámozott alma
1 dl víz
1 evőkanál citromlé
1 csipet só
1 evőkanál kristálycukor
1 kiskanál reszelt citromhéj
¼ kiskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

1. A kockákra vágott, kemény húsú almát közepes lábasba tesszük, és vízzel meg citromlével leöntjük, csipetnyi sóval ízesítjük. Lefedve, az alma keménységétől függően 10-20 perc alatt puhára főzzük, majd kihűtjük.

2. Turmixgépbe átmerve a cukrot, a citromhéjat meg a fahéjat is hozzáadjuk, és pépesítjük. Tálba töltve, lefedve a hűtőszekrényben 3 napig friss marad.

Kínálhatjuk sertéssülthöz vagy sonkához, karácsonyi pulykához. Palacsinta töltésére is kitűnő.