RÓZSASZÍN ZSELÉCUKOR Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 25 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: habverő, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, sütőpapír, tepsi, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, kikeverés, pihentetés, szögletes forma bélelése papírral

Adag: 1 tepsi (36 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
14 dkg porcukor
5 kiskanál zselatin
35 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
25 dl víz
pár csepp málnaszörp

vagy

pár csepp meggyszörp
A kikenéshez:
igény szerint olaj

vagy

igény szerint olvasztott vaj

Elkészítés:

1. Egy alacsony peremű, 20 x 30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, amit olajjal vagy olvasztott vajjal megkenünk.

2. A cukrot és a víz felét elektromos habverővel 3 percig keverjük.

3. A zselatint a másik 12,5 deciliter vízzel simára dolgozzuk, és kevergetve felfőzzük. A cukros vízhez öntjük, és az elektromos habverővel még 10 percig verjük, amíg sűrű, fehér nem lesz. Ekkor a vaníliás cukrot meg a málna- vagy meggylevet is belecsöpögtetjük, hogy szép rózsaszínű legyen.

4. A keveréket a formába töltjük, és egy éjszakán át szobahőmérsékleten állni hagyjuk.

5. Másnap egy tálra vagy deszkára porcukrot hintünk, a zselés masszát ráborítjuk, és a fóliát lehúzzuk róla. Kockákra vágjuk, és minden darabot porcukorba forgatunk.