Avokádó-dip Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, hűtőszekrény, kés, keverőtál, műanyagfólia
Eljárások: hámozás, hűtés, kikeverés, passzírozás, áttörés, préselés
Adag: 1 adag (0.25 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 kisebb érett, hámozott avokádó
25 dkg áttört tehéntúró
1 késhegynyi vöröshagymapor
3 kiskanál citromlé
ízlés szerint cayenne-bors
Elkészítés:
1. Az avokádókat meghámozzuk, félbevágjuk, villával pépesítjük, és a túróval simára keverjük. A citromlével, a hagymaporral meg a cayenne-borssal ízesítjük.
2. A dipet tálba töltjük, és a tetejére folpackot nyomkodunk, nehogy a levegőtől megbarnuljon, ezután behűtjük. Tálalás előtt a folpackot eltávolítjuk, és a dipet még egyszer átkeverjük.
Chips és zöldség (pl.: sárgarépa, zellerszár, kígyóuborka, stb.) mellé kínáljuk.