GESZTENYEPÜRÉ MASSZÁBÓL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: burgonyanyomó, habverő, keverőtál, konyhai robotgép, nyomózsák
Eljárások: áttörés, felengedés, formázás, habverés, kikeverés

Adag: 5-6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 dl tejszín
50 dkg gesztenyemassza
szükség szerint tej

vagy

1 kávéskanál rum

Elkészítés:

1. Ha mélyhűtött masszát használunk, szobahőmérsékleten néhány óra alatt hagyjuk felengedni.

2. A tejszínből kemény habot verünk, felét egy kissé öblös üvegtál vagy elosztva 5-6 tálka, talpas kehely közepébe halmozzuk.

3. A rummal vagy tejjel szükség szerint lágyított gesztenyemasszát úgy nyomjuk rá krumplinyomón át, hogy beborítsuk a habhalmot, majd a gesztenyeburkot a maradék habból rózsákkal díszítjük.

Hogy még szebb legyen, tehetünk rá rumosmeggy-szemet, kimagozott meggybefőttet vagy színes marcipánlevelet.