GESZTENYEPÜRÉ MASSZÁBÓL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: burgonyanyomó, habverő, keverőtál, konyhai robotgép, nyomózsák
Eljárások: áttörés, felengedés, formázás, habverés, kikeverés
Adag: 5-6 főre
vagy
Elkészítés:
1. Ha mélyhűtött masszát használunk, szobahőmérsékleten néhány óra alatt hagyjuk felengedni.
2. A tejszínből kemény habot verünk, felét egy kissé öblös üvegtál vagy elosztva 5-6 tálka, talpas kehely közepébe halmozzuk.
3. A rummal vagy tejjel szükség szerint lágyított gesztenyemasszát úgy nyomjuk rá krumplinyomón át, hogy beborítsuk a habhalmot, majd a gesztenyeburkot a maradék habból rózsákkal díszítjük.
Hogy még szebb legyen, tehetünk rá rumosmeggy-szemet, kimagozott meggybefőttet vagy színes marcipánlevelet.