Kacsasült káposztás csuszával töltve Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: alufólia, hústű, hűtőszekrény, kacsasütő, kés, sütő
Eljárások: hűtés, kikeverés, pácolás, sütés, töltés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A konyhakész kacsákat kívül-belül bedörzsöljük sóval, belsejüket megszórjuk borssal és majoránnával, majd a két kacsát egyenként olajozott alufóliába takarjuk, és a hűtőszekrénybe tesszük.
2. Ezután a káposztás kockához hasonlóan elkészítjük a csuszatésztát, összekeverjük a villával felvert tojásokkal, és megtöltjük vele a kacsák hasüregét.
3. A nyílást tűvel összetűzzük, és a kacsákat középmeleg sütőben, gyakran locsolgatva készre sütjük. Köretnek további káposztás csuszát adhatunk mellé.
Káposztás kocka
1. A káposztát legyaluljuk, besózzuk, és 10 percig állni hagyjuk, majd kinyomjuk a levét.
2. A zsírt megolvasztjuk, megpirítjuk benne a cukrot, hozzáadjuk a káposztát, és kevergetve addig pirítjuk, míg színe barnásra változik, ekkor megborsozzuk.
3. A 4 tojásból készített tésztát kifőzzük, jól lecsurgatjuk, és összekeverjük a káposztával. Forrón tálaljuk.