Kacsasült káposztás csuszával töltve Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 30 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: alufólia, hústű, hűtőszekrény, kacsasütő, kés, sütő
Eljárások: hűtés, kikeverés, pácolás, sütés, töltés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db pecsenyekacsa
50 dkg csuszatészta
1 kisebb fej zöld káposzta
2 db tojás
1 kávéskanál kristálycukor
1 mokkáskanál őrölt bors
1 kávéskanál apróra vágott majoránna
1 evőkanál olaj
5 dkg kacsazsír
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A konyhakész kacsákat kívül-belül bedörzsöljük sóval, belsejüket megszórjuk borssal és majoránnával, majd a két kacsát egyenként olajozott alufóliába takarjuk, és a hűtőszekrénybe tesszük.

2. Ezután a káposztás kockához hasonlóan elkészítjük a csuszatésztát, összekeverjük a villával felvert tojásokkal, és megtöltjük vele a kacsák hasüregét.

3. A nyílást tűvel összetűzzük, és a kacsákat középmeleg sütőben, gyakran locsolgatva készre sütjük. Köretnek további káposztás csuszát adhatunk mellé.

Csusza helyett kockatésztából is készíthetjük.

Káposztás kocka

35 dkg tojásos kockatészta
100 dkg zöld, gyalult fejes káposzta
1 mokkáskanál őrölt bors
1 kávéskanál kristálycukor
5 dkg zsír
ízlés szerint só

1. A káposztát legyaluljuk, besózzuk, és 10 percig állni hagyjuk, majd kinyomjuk a levét.

2. A zsírt megolvasztjuk, megpirítjuk benne a cukrot, hozzáadjuk a káposztát, és kevergetve addig pirítjuk, míg színe barnásra változik, ekkor megborsozzuk.

3. A 4 tojásból készített tésztát kifőzzük, jól lecsurgatjuk, és összekeverjük a káposztával. Forrón tálaljuk.