BOSZORKÁNYHAB Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 45 perc  Munkaidő: 30 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, habverő, kés, keverőtál, konyhai robotgép, sütő, szita, tepsi, turmixgép
Eljárások: habverés, hámozás, kimagozás, passzírozás, áttörés, préselés, sütés, turmixolás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
130 dkg savanykás alma
1 evőkanál rum
3 db tojásfehérje
½ db leve citrom
igény szerint babapiskóta
ízlés szerint porcukor

Elkészítés:

1. A hasonló nagyságú almákat tepsiben, közepesen meleg sütőben megsütjük, magházukat eltávolítjuk, héjukat lehúzzuk.

2. A gyümölcshúst szitán áttörjük vagy sima péppé turmixoljuk. A pépet megmérjük, vele azonos súlyú cukorral, 0.5 kg pépre számítva 3 tojásfehérjével, a citromlével keményre verjük, közben fokozatosan hozzáadva a rumot.

3. Üvegtálakba vagy -kelyhekbe adagolva, beletűzött babapiskótával tálaljuk.