LENCSE CITROMOSAN Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 25 perc  könnyen elkészíthető  olcsó
Eszközök: citromnyomó, kés, keverőtál, lábas, serpenyő, tűzhely, zöldséghámozó
Eljárások: áztatás, darabolás, szeletelés, előfőzés, főzés, habarás, hámozás, párolás, préselés, szűrés

Adag: 6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
75 dkg lencse
2 evőkanál víz
2 db hámozott, kockára vágott burgonya
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
6 gerezd finomra vágva fokhagyma
4 evőkanál finomra vágott korianderzöld
2 evőkanál finomliszt

Elkészítés:

1. Az előzőleg 1 éjszakára beáztított, majd leszűrt lencsét forró, sós vízben 15 percig főzzük, majd hozzáadjuk a nagyobb kockákra vágott burgonyát, és további 15-20 perc alatt mindkettőt puhára főzzük.

2. Egy nagy, mély serpenyőben, közepes lángon felhevítjük az olajat, és 3 perc alatt megfuttatjuk rajta a fokhagymát meg a korianderzöldet, majd hozzáadjuk a krumplis lencsét.

3. A lisztet egy kis tálban csomómentesre keverjük a vízzel, és a vizes habarást a lencsés keverékhez öntjük. Lefedve 3 percig főzzük, végül a citromlével meglocsolva tálaljuk.