BÁRÁNYTAGINE SPENÓTTAL ÉS BABBAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, kés, keverőtál, serpenyő, sütő, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, darálás, felengedés, hámozás, párolás, pirítás, reszelés, gyalulás, sütés
Adag: 6 főre
vagy
Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra (gázon 4-es fokozatra) előmelegítjük. Kivajazunk egy tűzálló tálat.
2. Egy nagy, mély serpenyőben, nagy lángon felhevítünk 3 evőkanál olajat, és a spenótot sóval, borssal és fahéjjal ízesítve 8-10 perc alatt megpároljuk rajta.
3. Egy másik serpenyőben felhevítjük a maradék olajat, és ezen kissé megpirítjuk a hagymát meg a bárányhúst. Hozzáadjuk a babot (vagy csicseriborsót) és a spenótot, aláöntjük a vizet, majd sóval, borssal és sáfránnyal fűszerezzük.
4. Körülbelül 15-20 percig pároljuk; ezalatt a leve is besűrűsödik. A tűzről lehúzva belekeverjük a sajtot, a kenyérbelet és a tojást, megsózzuk, majd alaposan összeforgatjuk. A keveréket beleöntjük az előkészített tűzálló tálba és 15-20 perc alatt összesütjük. Forrón tálaljuk.