Zöldborsós tintahal Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Eszközök: borsdaráló, kés, keverőtál, lábas, serpenyő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, előfőzés, felengedés, forralás, hámozás, párolás, pirítás, staubolás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A tintahalat 2 centiméteres karikákra vágjuk. Mély serpenyőbe 1 cm magasan vizet töltünk, és felforraljuk. Beledobjuk a tintahalkarikákat, hozzáadjuk az 1 kanál olajat, és közepes lángon 10-12 percig pároljuk; ezalatt a víz elpárolog, és a tintahal húsa kicsit megpuhul.
2. Hozzáadjuk a hagymát, és gyakori kevergetés mellett 20 percig pirítjuk. Beledobjuk a paradicsomot, és 5 percig pároljuk. Beleszórjuk a borsót, aláöntünk kevés forró vizet (épp csak annyit, nehogy leégjen), és a borsót mintegy 10 perc alatt nem túl puhára pároljuk.
3. A mártáshoz az olajon megfuttatjuk a fokhagymát, megszórjuk liszttel, belekeverjük a petrezselymet, és a vízzel felöntve addig kevergetjük, amíg kissé besűrűsödik. A tintahal mellé külön csészében adjuk a mártást.