ALMERÍAI VADÁSZOK REGGELIJE Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, serpenyő, szűrőlapát
Eljárások: áztatás, darabolás, szeletelés, hámozás, párolás, pirítás, törés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg szikkadt fehérkenyér
20 dkg húsos, kockára vágott szalonna
12 és fél dkg kockára vágott szalámi
1 teáskanál cayenne-bors
6 evőkanál víz
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. A kenyeret nagy tálba morzsoljuk, és a vízzel meglocsolva 12 órát állni hagyjuk.
2. Közepes lángon felhevítjük az olajat, és 5-7 perc alatt jól megpirítjuk rajta a szalonnát és a szalámit. Kiszedjük a serpenyőből, és félretesszük.
3. A visszamaradt zsiradékban megfuttatjuk a kés lapjával kissé összenyomott fokhagymát, a cayenne borssal fűszerezzük, majd hozzáadjuk a kenyérmorzsát.
4. 2-3 percig pároljuk, majd rádobjuk a szalonnát és a szalámit, és 5 perc alatt összemelegítjük. Jó forrón tálaljuk.