PROVENCE-I OMLETT Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 40 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, habverő, kés, keverőtál, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, darálás, göngyölés, hámozás, kikeverés, párolás, sütés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 fej vékonyra szeletelt lilahagyma
4 db kemény, darabolt paradicsom
10 nagyobb felvert tojás
6 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 gerezd finomra vágva fokhagyma
¼ teáskanál kristálycukor
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
1 evőkanál finomra vágott bazsalikom
1 teáskanál vaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. Egy nagy serpenyőben, kis lángon felhevítjük az olajat, és a hagymát 5 perc alatt üvegesre dinszteljük rajta.

2. Hozzáadjuk a durvára darabolt paradicsomot, sózzuk, borsozzuk és 15 percig pároljuk. Akkor beleszórjuk a fokhagymát meg a cukrot, és további 5 percig sütjük.

3. Az elhabart tojást megsózzuk, megborsozzuk, petrezselyemmel és bazsalikommal ízesítjük. 4. Felhevítjük a maradék olajat, és ráöntjük a tojást. Ahogy a tojás a szélén kezd megdermedni, a serpenyő szélén körben egy forgatólapáttal fel-felemelgetjük, hogy a közepéről aláfolyjon a még nyers tojás. Addig sütjük, amíg az alja szépen megpirul. Akkor a paradicsomos keveréket rákanalazzuk, az omlettet lazán felcsavarjuk, rákockázzuk a vajat és forrón tálaljuk.