CSIRKÉS RIZOTTÓ RISOTTO ALLA SBIRRAGLIA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, kés, keverőtál, reszelő, serpenyő, sütő, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, darálás, felengedés, feljavítás, hámozás, párolás, pirítás, reszelés, gyalulás
Adag: 6 főre
Elkészítés:
1. Egy serpenyőben 3 evőkanál vajat megolvasztunk az olajjal, és megfuttatjuk rajta a hagymát, zellert és a sárgarépát.
2. A 8 darabba vágott csirkét sózzuk, borsozzuk és a zöldségalapon megpirítjuk. 8-10 perc múlva meglocsoljuk kevés borral, lefedjük, majd időnként meglocsolva 25-30 percig pároljuk. Ha megpuhult, kivesszük és sütőben melegen tartjuk.
3. A visszamaradt zsiradékon és zöldséges alapon nagy lángon átforgatjuk a rizst (lehetőleg arborio fajtát) és a csirkemájat. Felöntjük a kockából készült levessel úgy, hogy egyszerre mindig csak egy merőkanálnyit adunk hozzá, és addig kevergetjük, amíg a rizs felszívja a nedvességet. Körülbelül 15-18 perc alatt a rizs megpuhul. Ekkor belekeverjük a maradék vajat és a parmezánt. Végül a rizottó tetején elrendezzük a sült csirkét és azonnal tálaljuk.