MARACUJA-NARANCS SÖRBET Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: fagyasztószekrény, fagylaltgép, fémtál, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, léfacsaró, sütőpapír, turmixgép
Eljárások: darabolás, szeletelés, fagyasztás, hámozás, kikeverés, préselés, turmixolás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 ¾ dl maracuja
7 és fél dl narancslé
12 és fél dkg kristálycukor
2 db felvert tojásfehérje

Elkészítés:

1. Egy nagy lábosban összekeverjük a narancslét, a maracuja húsát és a cukrot. Fémtálba öntjük, és fagyasztóba tesszük, amíg a széle megfagy. Nem szabad teljesen megkeményednie.

2. Tálba öntjük, és turmixgéppel vagy elektromos habverővel összekeverjük, majd visszatesszük a mélyhűtőbe. Ezt kétszer ismételjük meg. A végén belekeverjük a tojásfehérjét, és alaposan kikeverjük. Visszatesszük a fagyasztótálba, lefedjük zsírpapírral, és 180 percre alatt keményre fagyasztjuk.

3. Fagylaltgépben készítve 30 percig keverjük.