CITROMOS SÖRBET Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, fagyasztószekrény, fagylaltgép, konyhai robotgép, lábas, sütőpapír, turmixgép, tűzhely
Eljárások: cukorszirup készítése, fagyasztás, habverés, kikeverés, préselés, turmixolás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Egy lábosban a vízzel elkeverjük a cukrot. Kis lángon kevergetjük, amíg a cukor feloldódik. Felforraljuk, kis lángon 5 percig főzzük, majd félretesszük hűlni.
2. A sziruphoz adjuk a citromleveket, és egy fémtálba öntjük. Lefedjük zsírpapírral, és 120 percen át fagyasztjuk. A jeges keveréket turmixgéppel vagy elektromos habverővel egy pillanatig keverjük, majd visszatesszük a mélyhűtőbe. Ezt kétszer ismételjük meg.
3. A keveréket tálba vagy turmixba öntjük. Állandó keverés mellett hozzáadjuk a lágy habbá vert tojásfehérjét. Visszatesszük a fagyasztótálba, lefedjük zsírpapírral, és keményre fagyasztjuk.
4. Ha fagylaltgéppel dolgozunk, a tojásfehérjét akkor adjuk a keverékhez, amikor a krémet majdnem teljesen elkevertük. Miközben adagoljuk a fehérjét, a gép motorja járjon.