RAKOTT MÁLNAFAGYLALT Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 30 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: alufólia, fagyasztószekrény, habverő, hústű, hűtőszekrény, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, műanyagfólia, sütőforma
Eljárások: fagyasztás, habverés, kikeverés, turmixolás

Adag: 8-10 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg málna
10 dl vaníliafagylalt
2 és fél dl tejszín
A díszítéshez:
ízlés szerint málna

Elkészítés:

1. Teljesen béleljünk ki folpackkal vagy alufóliával egy 1,75 literes hosszú fémformát.

2. Turmixoljuk simára a málnát. A fagylaltot vegyük ki a mélyhűtőből, és hagyjuk, hogy kicsit meglágyuljon. A tejszínt verjük lágy habbá. Fémkanállal forgassuk a málnapürébe.

Öntsük fém fagyasztótálba, és tegyük a mélyhűtőbe. Csak hideg legyen, nem kell megfagyasztani. Időnként keverjük meg, amíg sűrű lesz. Amikor félig megfagyott, kivesszük a mélyhűtőből, és alaposan átkeverjük.

3. Az előkészített fémformába kanalazzuk a puha vaníliafagylaltot. A vaníliagombócok közé öntjük a málnapürét. Éles késsel vagy hústűvel finoman márványosra keverjük, óvatosan, nehogy megsértsük a fóliát.

4. Körülbelül 120 percen át fagyasztjuk, amíg félig megfagy. Ekkor lesimítjuk a tetejét. Egész éjjel fagyasztjuk. A kész fagylaltot gombócokban vagy szeletelve kínálhatjuk. Málnával díszítjük.