RAKOTT MÁLNAFAGYLALT Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: alufólia, fagyasztószekrény, habverő, hústű, hűtőszekrény, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, műanyagfólia, sütőforma
Eljárások: fagyasztás, habverés, kikeverés, turmixolás
Adag: 8-10 főre
Elkészítés:
1. Teljesen béleljünk ki folpackkal vagy alufóliával egy 1,75 literes hosszú fémformát.
2. Turmixoljuk simára a málnát. A fagylaltot vegyük ki a mélyhűtőből, és hagyjuk, hogy kicsit meglágyuljon. A tejszínt verjük lágy habbá. Fémkanállal forgassuk a málnapürébe.
Öntsük fém fagyasztótálba, és tegyük a mélyhűtőbe. Csak hideg legyen, nem kell megfagyasztani. Időnként keverjük meg, amíg sűrű lesz. Amikor félig megfagyott, kivesszük a mélyhűtőből, és alaposan átkeverjük.
3. Az előkészített fémformába kanalazzuk a puha vaníliafagylaltot. A vaníliagombócok közé öntjük a málnapürét. Éles késsel vagy hústűvel finoman márványosra keverjük, óvatosan, nehogy megsértsük a fóliát.
4. Körülbelül 120 percen át fagyasztjuk, amíg félig megfagy. Ekkor lesimítjuk a tetejét. Egész éjjel fagyasztjuk. A kész fagylaltot gombócokban vagy szeletelve kínálhatjuk. Málnával díszítjük.