Remuládmártás Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 10 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, konyhai robotgép, lábas, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, kikeverés, turmixolás

Adag: 1 adag (0.25 liter)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál kapribogyó
2 db ecetes gyöngyhagyma
2 db csemegeuborka
1 db tojássárgája
1 teáskanál víz
1 csipet kristálycukor
1 ág tárkony
1 teáskanál csípős mustár
1 teáskanál ecet

Elkészítés:

1. A tojássárgáját az ecettel és a vízzel lábosban kikeverjük.

2. Kis lángon, állandó keverés mellett úgy 5 percig főzzük. A tűzről levéve kihűtjük.

3. Robotgépbe tesszük és járó motor mellett apránként belekeverjük az olajat. Sima, krémes mártássá keverjük.

4. Sóval, cukorral, mustárral, apróra vágott tárkonylevéllel ízesítjük.

5. Tálba tesszük, belekeverjük a kockára vágott csemegeuborkát, az ecetes gyöngyhagymát és a lecsöpögtetett kapribogyót.

Főtt hús vagy hideg tojásétel mellé kínáljuk.