HAVAS ALMA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 120 perc  Munkaidő: 30 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: hűtőszekrény, kés, keverőtál, konyhai robotgép, lábas, magház eltávolító, szita, turmixgép, tűzálló edény, tűzhely, zöldséghámozó
Eljárások: dermesztés, gőzölés, habverés, hámozás, hűtés, kikeverés, párolás, passzírozás, áttörés, tojás szétválasztása, vízfürdő

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db hámozott, darabolt alma
3 db tojásfehérje
2 teáskanál zselatinpor
ízlés szerint őrölt fahéj
ízlés szerint kristálycukor

Elkészítés:

1. A meghámozott, feldarabolt almát kevés cukorral és fahéjjal kevés vízben puhára párolunk, majd pürévé törjük.

2. Kis hőálló tálba kevés vizet öntünk, a tetejét megszórjuk a zselatinnal, és hagyjuk megkocsonyásodni.

3. A tálat forró vízbe állítjuk, úgy, hogy a víz a tál feléig érjen. Kevergessük, amíg a zselatin feloldódik. Belekeverjük a meleg almapürébe. Kicsit hagyjuk hűlni.

4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Beleforgatjuk a meleg pürébe – a melegtől a fehérje kicsit megfő. Tálalás előtt behűtjük.