Fejes saláta kapribogyóval Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 25 perc  Munkaidő: 10 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: lábas, reszelő, salátástál, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, reszelés, gyalulás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 kiskanál kapribogyó
2 db fejes saláta
1 dl hagyományos salátalé
2 db keményre főzött tojás
2 evőkanál olaj

Elkészítés:

A fejes salátát jól megmossuk, külső leveleit eltávolítjuk.

A salátákat két ujjnyi metéltre vágjuk és tálba rakjuk.

A kapribogyót apróra vágjuk, a főtt tojásokat lereszeljük, külön a fehérjét és külön a sárgáját.

A salátalébe belekeverjük az összevágott kapribogyót, majd a reszelt tojássárgáját és az olajat.

Ezzel leöntjük a salátát, majd megszórjuk a reszelt tojásfehérjével.

Finomra vágott petrezselyemmel díszíthetjük.

Hagyományos salátalé

1/2 dl borecet
ízlés szerint kristálycukor
1 dl hideg víz
ízlés szerint só

A hideg vizet tálba tesszük, hozzáöntjük az ecetet, beletesszük a sót és a cukrot. Addig kevergetjük, amíg a só és a cukor feloldódik.

Ehhez az alapléhez ízlés szerint adhatunk bármilyen saláta olajat, fűszereket, hagymát, fokhagymát ízlés szerint.