Fejes saláta kapribogyóval Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: lábas, reszelő, salátástál, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, reszelés, gyalulás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
A fejes salátát jól megmossuk, külső leveleit eltávolítjuk.
A salátákat két ujjnyi metéltre vágjuk és tálba rakjuk.
A kapribogyót apróra vágjuk, a főtt tojásokat lereszeljük, külön a fehérjét és külön a sárgáját.
A salátalébe belekeverjük az összevágott kapribogyót, majd a reszelt tojássárgáját és az olajat.
Ezzel leöntjük a salátát, majd megszórjuk a reszelt tojásfehérjével.
Finomra vágott petrezselyemmel díszíthetjük.
Hagyományos salátalé
A hideg vizet tálba tesszük, hozzáöntjük az ecetet, beletesszük a sót és a cukrot. Addig kevergetjük, amíg a só és a cukor feloldódik.
Ehhez az alapléhez ízlés szerint adhatunk bármilyen saláta olajat, fűszereket, hagymát, fokhagymát ízlés szerint.