Tormás dressinges saláta Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 15 perc  Munkaidő: 10 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: habverő, kés, keverőtál, reszelő, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, kikeverés, reszelés, gyalulás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db fejes saláta
1 szál friss torma
2 dl hagyományos salátalé
2 kanál olaj

Elkészítés:

1. A salátát megtisztítjuk, jól megmossuk és leveleire szétszedve tálba tesszük.

2. A tormát meghámozzuk, megmossuk és lereszeljük.

3. Ízlés szerint elkészítjük a hagyományos salátalevet, belekeverjük a reszelt tormát és az olajat, majd az előkészített salátára öntjük. Tálalásig hűtőben tartjuk.

Hagyományos salátalé

1/2 dl borecet
ízlés szerint kristálycukor
1 dl hideg víz
ízlés szerint só

A hideg vizet tálba tesszük, hozzáöntjük az ecetet, beletesszük a sót és a cukrot. Addig kevergetjük, amíg a só és a cukor feloldódik.

Ehhez az alapléhez ízlés szerint adhatunk bármilyen saláta olajat, fűszereket, hagymát, fokhagymát ízlés szerint.