Tormás dressinges saláta Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: habverő, kés, keverőtál, reszelő, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, kikeverés, reszelés, gyalulás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A salátát megtisztítjuk, jól megmossuk és leveleire szétszedve tálba tesszük.
2. A tormát meghámozzuk, megmossuk és lereszeljük.
3. Ízlés szerint elkészítjük a hagyományos salátalevet, belekeverjük a reszelt tormát és az olajat, majd az előkészített salátára öntjük. Tálalásig hűtőben tartjuk.
Hagyományos salátalé
A hideg vizet tálba tesszük, hozzáöntjük az ecetet, beletesszük a sót és a cukrot. Addig kevergetjük, amíg a só és a cukor feloldódik.
Ehhez az alapléhez ízlés szerint adhatunk bármilyen saláta olajat, fűszereket, hagymát, fokhagymát ízlés szerint.