CSOKOLÁDÉS TÚRÓPARFÉ MÁLNAÖNTETTEL CSOKOLÁDÉS COEURS Á LA CRÉME Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 50 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: burgonyanyomó, felfújtforma, géz, habverő, hűtőszekrény, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, reszelő, szita, szűrő, turmixgép
Eljárások: áttörés, darabolás, szeletelés, dermesztés, habverés, hűtés, kikeverés, reszelés, gyalulás, szűrés, turmixolás

Adag: 8 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg reszelt étcsokoládé
25 dkg ricotta
2 db tojásfehérje
1 teáskanál vaníliaaroma
3 dl zsíros tejszín
6 dkg átszitált porcukor
A díszítéshez:
igény szerint friss málna
igény szerint friss, félbevágott eper
Az öntethez:
25 dkg friss málna
ízlés szerint porcukor

Elkészítés:

1. Nyolc kis formát gézzel kibélelünk. A ricottát szitán áttörjük. A hozzáadott porcukorral, tejszínnel és vaníliaaromával alaposan kikeverjük. A reszelt csokoládét elvegyítjük benne. A tojásfehérjéket egy másik, tiszta tálban kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a ricottakrémbe.

2. A keveréket az előkészített formákba adagoljuk, tálcán a hűtőbe tesszük őket, és 8 órán vagy egy éjszakán át hűtjük – ezalatt a géz magába szívja a folyadék nagy részét.

3. Az öntethez a málnát összeturmixoljuk. A gyümölcspépet átszűrjük egy tálba, és ízlés szerinti mennyiségben adunk hozzá porcukrot. A málnaöntetet a desszerttányérra kiborított édesség köré locsoljuk. A kis halmokat friss eper- és málnaszemekkel díszítjük.