CSOKOLÁDÉS TÚRÓPARFÉ MÁLNAÖNTETTEL CSOKOLÁDÉS COEURS Á LA CRÉME Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: burgonyanyomó, felfújtforma, géz, habverő, hűtőszekrény, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, reszelő, szita, szűrő, turmixgép
Eljárások: áttörés, darabolás, szeletelés, dermesztés, habverés, hűtés, kikeverés, reszelés, gyalulás, szűrés, turmixolás
Adag: 8 főre
Elkészítés:
1. Nyolc kis formát gézzel kibélelünk. A ricottát szitán áttörjük. A hozzáadott porcukorral, tejszínnel és vaníliaaromával alaposan kikeverjük. A reszelt csokoládét elvegyítjük benne. A tojásfehérjéket egy másik, tiszta tálban kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a ricottakrémbe.
2. A keveréket az előkészített formákba adagoljuk, tálcán a hűtőbe tesszük őket, és 8 órán vagy egy éjszakán át hűtjük – ezalatt a géz magába szívja a folyadék nagy részét.
3. Az öntethez a málnát összeturmixoljuk. A gyümölcspépet átszűrjük egy tálba, és ízlés szerinti mennyiségben adunk hozzá porcukrot. A málnaöntetet a desszerttányérra kiborított édesség köré locsoljuk. A kis halmokat friss eper- és málnaszemekkel díszítjük.