PENNE NAPOLITANA MÁRTÁSSAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 5 perc könnyen elkészíthető olcsó
Eszközök: tésztafőző fazék, tűzhely
Eljárások: főzés, szűrés
Adag: 4-6 főre
Elkészítés:
1. Az étel tálalása előtt 15 perccel nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát. Leszűrjük, és visszatesszük a főzőfazékba.
2. A mártást ráöntjük, és óvatosan összekeverjük. Mély- vagy lapostányéron tálaljuk.
NAPOLITANA
1. A zellert, sárgarépát és a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Vastag falú lábosban felforrósítjuk az olajat, beletesszük a zöldségeket (1. kép), majd lefedve 10 percig, lassú tűzön főzzük, közben időnként megkeverjük.
2. A felaprított paradicsomot a zöldségekhez adjuk, beletesszük az apróra vágott petrezselymet, a cukrot, és aláöntünk fél csésze vizet 2. kép). Felforraljuk, majd lefedve, takarékon 45 percig főzzük, közben időnként megkeverjük. Ízlés szerint sózzuk, frissen őrölt fekete borssal ízesítjük. Ha szükséges, 1 dl vizet adhatunk még hozzá, hogy a mártás a kívánt sűrűségű legyen.