PENNE CSÍPŐS PARADICSOMMÁRTÁSSAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 5 perc könnyen elkészíthető olcsó
Eszközök: reszelő, tésztafőző fazék, tűzhely
Eljárások: főzés, reszelés, gyalulás, szűrés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Elkészítjük az alreceptben megadott mártást, amikor már majdnem kész, nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát, leszűrjük, és visszatesszük a főzőfazékba.
3. Az elkészült mártást meghintjük a petrezselyemmel, megkóstoljuk, szükség szerint utánafűszerezzük, majd a kifőtt tesztára öntjük, és, óvatosan összekeverjük. Frissen reszelt parmezán vagy pecorino sajttal meghintve tálaljuk.
ARRABBIATA MÁRTÁS
1. A szalonnát nagy konyhakéssel egészen apróra vágjuk. Felaprítjuk a chilipaprikát – ehhez érdemes gumikesztyűt viselni, így nem csípi a bőrünket Vastag falú lábosban felforrósítjuk az olajat, beletesszük a szalonnát, a chilipaprikát, az apróra vágott hagymát és a felaprított fokhagymát. Közepes lángon, időnként megkeverve 8 percig pirítjuk.
2. Az apróra vágott paradicsomot is hozzáadjuk, felöntjük fél pohár vízzel, ízlés szerint sózzuk, frissen őrölt fekete borssal fűszerezzük. Lefedve kb. 40 percig pároljuk; akkor jó, ha a mártás egészen sűrű és gazdag.