ANANÁSZOS-MARHAHÚSOS PIRÍTOTT RIZS Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 20 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: fokhagymaprés, húsdaráló, keverőtál, séfkés, szűrő, tűzhely, vágódeszka, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, darálás, hámozás, hevítés, keverve sütés, kimagozás, pirítás, szűrés, zúzás

Adag: 4-6 adag

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
18 dkg ananász
75 dkg főtt hosszúszemű fehér rizs
25 dkg darált marhahús
2 evőkanál finomra aprított korianderzöld
másfél evőkanál szójaszósz
6 dkg bambuszrügy
4 szál újhagyma
8 dkg mirelit zöldborsó
2 gerezd fokhagyma
1 kisebb piros chilipaprika
2 teáskanál friss, finomra vágott gyömbér
1 evőkanál földimogyoró-olaj
másfél evőkanál halszósz
1 evőkanál rizsecet
néhány csepp szezámolaj

Elkészítés:

1. Erős lángon felforrósítjuk a wokot, beleöntjük a földimogyoró-olajat és a szezámolajat. Hozzáadjuk a finomra vágott, friss gyömbért, a finomra aprított chilit és az összezúzott fokhagymát, ezután néhány másodpercig keverve pirítjuk, majd beletesszük a darált marhahúst, és 4-5 percig sütjük.

2. Hozzáadjuk az előfőzött, mélyhűtött zöldborsót, az apróra vágott újhagymát, és 1 percig keverve sütjük, amíg az újhagyma megpuhul.

3. Beletesszük a hideg, főtt rizst és a bambuszrügyet, a jól leitatott, kisajtolt ananászt, az egészet összeforgatjuk, majd 2-3 percig keverve pirítjuk, amíg a rizs átmelegszik.

4. Ezt követően beletesszük a szójaszószt, a halszószt és a rizsecetet, majd 1 percig kevergetve pároljuk, amíg jól összeelegyednek. Végül hozzáadjuk a finomra aprított korianderzöldet és tálaljuk.