ZÖLD BORSCS Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: csontozókés, fazék, kés, keverőtál, lábas, tűzhely, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, forralás, főzés, hámozás, kicsontozás, kikeverés, párolás, pirítás
Adag: 4 főre
vagy
vagy
Elkészítés:
1. A húsra annyi vizet öntünk, hogy jól ellepje, kissé megsózzuk, és puhára főzzük. Kivesszük a levéből, melegen tartjuk.
2. A húslevest újra felforraljuk. 2 evőkanál puha vajba a lisztet belekeverjük, összegyúrjuk, és a forrásban lévő levesbe keverjük.
3. Beletesszük a burgonyát, kb. 15 percig főzzük.
4. Közben a hagymát, a sárga- és a fehérrépát 2 evőkanál vajon megfuttatjuk, majd a sóskával és babérlevéllel összepároljuk, és az egészet együtt a levesbe tesszük, sóval, borssal ízesítjük, további 10 percig forraljuk.
5. A húst kicsontozzuk, tetszés szerinti kockákra vágjuk, mélytányérokra rakjuk. Elosztjuk rajtuk a borscsot, a friss zöldfűszerekkel, a tejföllel, és ízlés szerint apróra vágott kemény tojással díszítjük.