ALMAKOMPÓT Téma: Egyéb kategória

JABLOCSNIJ KOMPOT

Gyümölcsös ételek | Almakompót receptek

Elkészítési idő: 70 perc  Munkaidő: 25 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: hűtőszekrény, kés, keverőtál, lábas, tűzhely, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, forralás, főzés, hámozás, hűtés, kimagozás

Adag: 4 főre
50 dkg hámozott, negyedekre vágott alma
4 szem szegfűszeg
1 rúd fahéj
20 dkg kristálycukor

Elkészítés:

1. Az almát kevés vízben, 2 evőkanál cukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel egyszer felforraljuk. A levét leöntjük, félretesszük.

2. Az almát üvegtálba tesszük. Az almalét összekeverjük a maradék cukorral, felfőzzük, az almára öntjük. Tálalás előtt a kompótot lehűtjük.