ALMAKOMPÓT Téma: Egyéb kategória
JABLOCSNIJ KOMPOT
Gyümölcsös ételek | Almakompót receptek
Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: hűtőszekrény, kés, keverőtál, lábas, tűzhely, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, forralás, főzés, hámozás, hűtés, kimagozás
Adag: 4 főre
50 dkg hámozott, negyedekre vágott alma
4 szem szegfűszeg
1 rúd fahéj
20 dkg kristálycukor
Elkészítés:
1. Az almát kevés vízben, 2 evőkanál cukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel egyszer felforraljuk. A levét leöntjük, félretesszük.
2. Az almát üvegtálba tesszük. Az almalét összekeverjük a maradék cukorral, felfőzzük, az almára öntjük. Tálalás előtt a kompótot lehűtjük.