CSOKOLÁDÉS KARAMELLA CARAMELS AU CHOCOLAT Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 60 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: fémtál, kés, keverőtál, reszelő, tepsi, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, dermesztés, főzés, hűtés, kikeverés, reszelés, gyalulás

Adag: 8 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg keserű csokoládé
9 dkg méz
5 dkg vaj
1 evőkanál kristálycukor
A tepsihez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. A csokoládét nagy lyukú reszelőn reszeljük le. Rézüstben forrósítsuk fel a mézet, a vajat, a csokoládét és cukrot, és állandóan kevergetve 7-8 percig főzzük.

2. Vajazzunk ki egy tepsit, és öntsük bele a keveréket. Amikor szilárdulni kezd, késsel metsszük be úgy, hogy cukorka nagyságú kockák rajzolódjanak ki. Hagyjuk kihűlni.

3. A hideg karamellt a jelölések mentén nagy ollóval vágjuk szét, vagy kézzel törjük darabokra.