ROMANOV-TÚRÓTORTA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: habverő, hűtőszekrény, kés, keverőtál, tortaforma
Eljárások: darabolás, szeletelés, habverés, hűtés, kikeverés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dl tejszín
75 dkg ömlesztett sajt

vagy

75 dkg túró
15 dkg puha vaj
4 db tojássárgája
25 dkg porcukor
1 rúd vanília
1 csipet só
¼ dl konyak
5 dkg finomra vágott kandírozott gyümölcs
5 dkg finomra vágott mandula
5 dkg mazsola

Elkészítés:

1. A vajat, a tojássárgáját, a porcukrot, a vanília kikapart pépjét és a sót habosra verjük. Hozzáadjuk a konyakot, összevegyítjük a túróval.

2. Hozzákeverjük a gyümölcsöket meg a mandulát, végül a kemény habbá vert tejszínt.

3. Formába töltjük, és egy éjszakára hideg helyre tesszük. Ízlés szerint tejszínnel, csokoládéval, mandulával, gyümölcsökkel díszíthetjük.